logo
  knap Om Os knap Katte knap Killinger knap Galleri knap Links knap Kontakt    
 
  knap British Shorthair knap Hanner knap Hunner    
 
 

Her kan i læse lidt om hvad i kan forvente jer af denne skønne race og se om briten er noget for jer.

Når man forelsker sig i briten er det vigtigt at man ser længere end det tiltalende runde udseende. Det er vigtigt at man vælger en race der har et temperament der passer til familien, og at man gør sig klart at man har ansvaret for katten i mange år fremover. Briten kan nok bedst beskrives som en lidt magelig kat der forstår at værdsætte hygge med familien. Man skal dog ikke forvente en sofapude, men det er en kat der er let at leve sammen med hvis man ofrer den lidt tid og opmærksomhed, og den er ikke påtrængende eller højlydt. Som alle andre katte er briten nysgerrig og deltagende og den færdes gerne i hele hjemmet, højt som lavt.

Det er dog klassisk for briten at den undgår høje spring. Skal den i højden foretrækker den at kommet det v.h.a. små spring i stedet for ét stort spring. En brite kan dog sagtens hoppe ret højt hvis den er motiveret for det.
Ordet ’elegant’ er ikke det mest brugte om racen for dens størrelse gør den lidt kluntet! Briten værdsætter at lege og elsker at blive aktiveret, og den tager den gerne med fuld fart gennem huset efter et stykke legetøj, men kort tid efter er det sikkert tid til hvile.

En brite elsker sin familie næsten lige så højt som den elsker sin madskål og det siger ikke så lidt. Den vil typisk foretrække at befinde sig i nærheden af sine mennesker, men nogen skødekat kan man ikke forvente at briten er. Mange briter undgår at ligge i skødet og i hvert tilfælde kan man være sikker på at hvis den gør det, så skal det være på eget initiativ for ellers smutter den sikkert. Så en plads i sofaen ved siden af familien vil typisk være at foretrække. Briten deltager meget gerne i dagens gøremål hvis den ikke er travlt optaget af at sove. Så uanset om du sidder ved pc’en eller med avisen, så skal du ikke blive overrasket hvis du bliver forstyrret. Når der kommer gæster skal man forvente at en del briter gerne lige vil se dem an og i øvrigt ikke nødvendigvis ofrer dem megen interesse.

Briten udseende afslører ikke umiddelbart at der faktisk gemmer sig en vilje af stål og at briten er en ret stædig kat der har en mening om hvad den vil og ikke vil. Eksempelvis er det de færreste briter der ligefrem værdsætter at blive løftet og briten vil med sit blik og kropssprog vise at den i stedet foretrækker at have alle fire poter solidt plantet på jorden.

 
   
 
  tidliger kuld   tidliger kuld